Wat is de Revolutie-serie? 

 

De Revolutie-serie is een reeks van 4 fantasy boeken in een setting vol steampunk elementen. De reeks volgt de hoofdpersonen wanneer er een burgeroorlog uitbreekt in Eslor doordat er leugens verspreid zijn over de aankomende troonopvolgster. Welke keuzes moeten de personages maken wanneer alles op het spel staat? Hoe bepaal je in tijden van oorlog nu eigenlijk wat de juiste keuze is? En wat als veel van de dingen die je al je hele leven hoort niet helemaal (of helemaal niet) blijken te kloppen? Dit zijn enkele van de belangrijkste thema's die in de serie aan bod komen.

Naast de serieuzere thema's is er ook voldoende ruimte voor humor en meer luchtige momenten. Lezers beschrijven de schrijfstijl als vlot. Het verhaal leest als een Young-Adult, maar gezien de soms wat duistere thema's die aan bod komen is de serie ook zeker geschikt voor volwassen lezers. De boeken zijn uitgegeven door Uitgeverij Zilverbron.

Boek 1 - Inwijding is verschenen in augustus 2021. De flaptekst is op deze pagina te vinden.
Boek 2 - Onttroond verscheen anderhalf jaar later in november 2022. De flaptekst is op deze pagina te vinden.
Boek 3 - Verbond is recent verschenen, in april 2024. De flaptekst is op deze pagina te vinden.
Boek 4 staat op de planning voor het najaar van 2025. Deze wordt momenteel geschreven en de titel is nog niet bekend gemaakt. 

Boekomslag Revolutie boek 1 Inwijding
Boekomslag Revolutie Onttroond metalen frame vurige achtergrond kroon boeken
Boekomslag met vurige achtergrond met metalen frame. Het frame heeft een ronde opening aan de onderzijde waarin een brandende stad afgebeeld wordt. De bovenzijde is helemaal open. Hierin staat de titel Revolutie - boek 3 - Verbond

Waar spelen de boeken zich af?


De serie speelt zich af op het continent Areogos, waarbij in alle boeken andere landen aan bod komen. Inwijding speelt zich voornamelijk af in de Esloriaanse hoofdstad Obsidisturm (zie ook de interactieve stadskaart). In de latere delen komen ook andere gebieden van Eslor aan bod, en breidt het verhaal ook uit naar omliggende landen. Zo komen in het tweede deel de Esloriaanse buurlanden Sitran en Titon aan bod, en brengt deel 3 de lezers naar Sylvisia en Izora.

Er wordt nog gewerkt aan pagina's die meer informatie over deze landen biedt.