Door het schrijven van verhalen reflecteer ik op onze eigen wereld, al is het in andere context.

Ik ben Larissa Klein Bennink, geboren in Zutphen in 1994. Rond mijn twintigste ben ik voor een studie Grafisch Vormgeven verhuist naar Utrecht. Hier ben ik vanwege werk blijven plakken. In 2018 heb ik mijn studentenkamer ingeruild voor een kleine studio vlakbij de binnenstad. Ik deel mijn appartement met een hele lieve oudere zwarte kat. Haar naam is Mimi, en in mijn blogberichten komt ze wel eens langs als "de katsistent". Mimi is inmiddels bijna 15, wat vooral te merken is doordat ze veel dutjes doet wanneer ze niet over mijn armen heen ligt.

Schrijven is altijd al een passie van mij geweest. Al sinds ik een pen vast kan houden ben ik bezig met dingen op papier zetten. Op de basisschool was ik dan ook altijd erg blij wanneer we voor het vak Taal een verhaaltje mochten verzinnen. Fantasy heeft er altijd al wel in gezeten. Ook die kleine verhaaltjes op de basisschool bevatten al elementen van magie en fantastische wezens. Toen ik rond mijn veertiende begon met Dungeons and Dragons is de passie voor fantasy pas écht aangewakkerd.

Doordat alles in een fantastische wereld mogelijk is, is de enige grens degene die je zelf verzint. En verder vind ik het ook gewoon erg leuk om hele landen met eigen culturen uit te werken. Daarvoor haal ik overigens wel inspiratie uit onze eigen wereld. Net als dat ik mijn verhalen en de wereld waar ze in spelen gebruik om te reflecteren op de echte wereld, al is het in een andere context. Je kunt verschillende hedendaagse thema's tegenkomen in de Revolutie-serie.

Naast lezen en schrijven heb ik een grote interesse voor geschiedenis en mythologie, wat ik toch ook weer in mijn verhalen naar voren laat komen. Ook ben ik een "dice goblin" (degenen die D&D spelen zullen weten wat ik ermee bedoel), en doe ik aan LARP. Bij zowel D&D als LARP kruip ik zélf in de rol van een personage in plaats van er alleen over te schrijven. Het is een leuke manier om andere kanten van jezelf te leren kennen, of juist iemand neer te zetten die helemaal niet op jezelf lijkt.

Wil je meer van mij horen? Volg me dan op Instagram en Facebook. Tot daar!

Ik doe ook een poging hier een blog bij te houden (maar ben daar niet heel goed in)

foto van Larissa Klein Bennink over mij
zwarte kat op vloerkleed
over mij katsistent