Eslor

Het land waar alles begonnen is. Voor sommige elementen binnen dit land heb ik inspiratie gehaald uit het Engeland ten tijde van de industriële revolutie. Eslor heeft zware verliezen geleden tijdens de Stormvloed. Dit is dan volgens de geschiedenisboeken ook een belangrijke reden waarom magie, ook bekend als de Vonk, door Theodoor Sterling uitgebannen is.

Al sinds jaar en dag wordt Eslor geregeerd door de Monarch en zijn/haar/hun partner. De familie Sterling is pas aan de macht gekomen tegen het einde van de Stormvloed. Over de Monarchen van voor die oorlog is maar weinig bekend. Grote delen van de geschiedenis zijn spijtig genoeg verloren gegaan tijdens de oorlog en de onrustige periode de eerste 10+ jaar na de oorlog.

De hoofdstad van het land is Obsidisturm. Jarenlang stond deze stad bekend als "Stad van Glorie en Grootsheid". De huidige burgeroorlog gooit flink roet in het eten van deze naam en reputatie. Een stadskaart met achtergrondinformatie over de wijken is hier terug te vinden.

Naast Obsidisturm kent Eslor nog vier grote steden: IJzerpoort, Bronsbrug, Sintelgroeve en Heideheuvel. IJzerpoort en Bronsbrug staan bekend om hun smederijen en metaalbewerkers, Sintelgroeve om de diepe mijnschachten en Heideheuvel om de vruchtbare grond waar een relatief groot deel van het Esloriaanse voedsel verbouwd wordt.

Het Eiland van Zwarte Rook

Het Eiland. Een locatie waar iedereen op Areogos wel van gehoord heeft, en waarvan niemand hoopt het te zien. Deze beruchte gevangenis op zee voorbij de Esloriaanse kust is alleen bestemd voor de zwaarste criminelen. Zeggen ze. Over het Eiland doen de meest verschrikkelijke geruchten en verhalen de ronde. Een van de meest prominente is dat zelfs de doden het Eiland niet verlaten.

Gevangenen van het Eiland worden gedwongen om lange dagen te maken en zware arbeid te verrichten. Geweld vanuit de opzichters, maar ook gevangenen onderling is geen uitzondering.

Gelijk verder lezen over de locaties van boek 2?

Klik dan hier!