Motivatie

Tijd voor de eerste blog van dit jaar! Ik ben erg lekker van start gegaan in 2022. Het voelt alsof ik mijn zaken meer op orde heb dan vorig jaar het geval is, en ook alsof ik een stuk beter in mijn vel zit. Waar de motivatie vandaan gekomen is weet ik niet, maar ik ben blij dat het er is. Naast dat ik mijn studio op orde heb en minder stress voel, ben ik ook nog eens lekker productief bezig met schrijven. Als de rest van mijn jaar hetzelfde loopt als deze maand, ga ik heel wat gedaan krijgen!

Laat ik beginnen met het schrijven. De proefleesfase van boek 2 is inmiddels bijna klaar. Ik wacht nog op het laatste beetje feedback om na te lopen of alles klopt, en dan kan het naar Zilverbron. Het overgrote deel van de feedback is al verwerkt. Boek 2 belooft weer heel wat mee te brengen. Oude problemen die zich verder voortzetten, nieuwe problemen en gevaren die opduiken, een ander deel van de setting om te ontdekken en personages die zich van een andere kant laten zien. Begin ik alweer te stuiteren? Absoluut! Het is natuurlijk nog even afwachten wat er na de redactie allemaal nog overeind staat, maar ik ben lekker positief gestemd. Zodra het redactieproces weer begonnen is, ga ik daar natuurlijk ook weer updates over geven. 😊

Nu er op dit moment even niet zo veel aan boek 2 gedaan kan worden, begint er ook gelijk weer van alles te kriebelen. Ga ik gelijk verder met deel 3 (waar ik tijdens NaNoWriMo al zo’n 57K voor geschreven heb)? Of toch de prequel die ik nog bij de Revolutie-serie wil schrijven? Of ga ik werken aan een van de vele ideeën die door mijn hoofd spoken? Sinds woensdag is er wéér een nieuw idee bij gekomen. Het enige wat ik op dit moment weet is dat er een rol weggelegd is voor een groep Grim Reapers, een eenzame kleuter met een knuffelbeest, en een jonge vrouw met een onbekende achtergrond. En een trein die ergens stopt waar eigenlijk geen treinen horen te komen. Het is allemaal nog een beetje vaag, maar ik heb het wel op de lijst gezet.

Oh, en weet je nog dat ik in mijn vorige blog schreef dat ik per ongeluk een heel stuk van een andere serie verwijderd had van mijn laptop? Ik heb zowaar een deel teruggevonden, ergens op een van de oude USB-sticks die in mijn boekenkast rondzwerft. Het kriebelt dus ook alweer om daarmee verder te gaan. Ik probeer mijn focus echt wel te houden bij de Revolutie, maar soms komt een van die andere ideeën heel eigenwijs om aandacht vragen, hahaha.

Tussen het schrijven door ben ik ook in Photoshop bezig om te werken aan de omslag van boek 2. De eerste paar ideeën zijn er al, dus nu is het een beetje uitproberen wat het beste past. Er is in ieder geval nog genoeg te doen! En naast zelf alleen maar creatief bezig zijn, ligt er natuurlijk ook nog die stapel dikke boeken die gelezen moet worden. Afgelopen week heb ik mezelf in de avond even lekker de tijd gegund om onder een dekentje in een hoekje van de bank te kruipen en Pangaea Verloren Wereld van Tycho Scholten uit te lezen. Een boek waar ik erg van genoten heb. Terwijl ik dit blog schrijf zit ik af en toe ook weer even naar mijn boekenkast te schrijven, want welk van de dingen die daar staat zal ik toch als volgende oppakken?

Ook de katsistent maakt het goed. Op ieder moment dat ik niet aan het werk ben (en soms als ik wel aan het werk ben, want dat maakt haar helemaal niets uit) kruipt ze lekker bij me op schoot. En als ze niet bij mij om aandacht komt vragen, ligt ze ergens lekker in een hoekje te slapen. Hoewel… dat “hoekje” is ook best vaak “languit op Larissa’s bed”.

 
 

 

Hoezo "jou bed"? Je ziet toch dat ík hier lig?!

- Mimi, praktisch iedere dag