Meters maken

Oeps, even weer terug in het ritme komen! Dit blog begint met het besef dat ik compleet vergeten ben ik oktober een bericht te schrijven. En dat het bericht van november pas op 1 december online staat. Ik zou een excuus kunnen verzinnen en zeggen dat ik het super druk had. Voor oktober klopt dat ook wel, maar ik had laatst een volledige week vrij waarin ik dit blog had kunnen schrijven. Heb ik dat gedaan? Nee. Wat heb ik dan wel gedaan? Heel veel slapen, alle Harry Potter-films kijken met een dekentje over me heen en een kat op schoot, beginnen met The Wheel of Time kijken… en schrijven! Heel. Veel. Schrijven.

Zoals sommige mensen misschien wel weten, is november National Novel Writing Month. Waarin mensen proberen om minstens 50.000 woorden in één maand te schrijven. Ik gebruik dit vooral om even meters te maken met mijn verhalen. Gezien ik al een versie van boek 2 heb liggen, besloot ik deze maand te besteden aan deel 3. En die 50K is gehaald! Het verhaal is nog lang niet klaar, maar ik heb nog genoeg tijd totdat dit deel af moet zijn, haha. Ik eindig met 56.366 woorden. Een mooie start, en extra fijn als je eindelijk een paar van die eureka-momenten hebt waar de missende stukken van de outline ineens op hun plaats vallen.

In 2017 schreef ik een eerste versie van Inwijding (toen nog onder de oude titel “De Erfgename”). In 2019 schreef ik de eerste versie van Onttroont (het tweede deel van de Revolutie-serie), dus dit jaar… tja, dit jaar moet je dan wel aan deel 3 werken, toch? Wat die titel is, houd ik nog even geheim 😉

En ik zou mezelf niet zijn als er tijdens het schrijven plannen aan mijn hoofd beginnen te zeuren die niet in dit boek thuishoren. Niet eens in deze serie zelfs. Of misschien toch? Ik heb nog flink wat plannen in de pijpleiding zitten, en ook al uitgewerkt hoe het zich allemaal in dezelfde wereld afspeelt. Daardoor kan ik in deze serie al hints en verwijzingen stoppen naar verhalen die pas over een langere tijd geschreven gaan worden. (Stiekem maak ik gewoon mijn eigen Cinematic Universe™ 😂)
Ergens op mijn laptop zwierf al een begin rond van één van die andere plannen. Daar werd een ding benoemd wat ik nu ook voor de Revolutie even nodig had. Als je dacht dat ik even snel dat andere document erbij kon pakken, zit je er naast. Na alle mappen op mijn laptop even grondig doorgespit te hebben (en de cloud) kwam ik erachter dat ik het document per ongeluk – en permanent – verwijderd heb. Iets met te weinig ruimte op de harde schijf en een iets te grondige schoonmaak. Beste mensen, leer van deze fout. Maak back-ups!

Klein voordeel; nu dat andere verhaal niet meer bestaat, kan ik in dit huidige project schrijven wat ik wil. Alleen moet ik er dan in de toekomst rekening mee houden als ik aan dat andere project ga werken. Waar ik natuurlijk ook gelijk weer opnieuw mee begonnen ben. Want die verloren scenes begonnen gelijk weer tegen me te roepen dat ze onmiddellijk weer op papier moesten komen. Voordat ik ze zou vergeten en ze helemaal verloren zouden zijn. In oktober dook er overigens ook weer een gloednieuw idee op in mijn hoofd. Ik maakte een wandeling door het park om mijn hoofd even leeg te maken. Maar is mijn hoofd ooit leeg als het gaat om allerlei plannen voor boeken? Het antwoord is nee. Dus het document met “boeken die ik nog wil schrijven” telt weer een nieuwe titel. Of twee. Of nog meer. Daar ben ik voor dit nieuwste idee nog niet over uit. Wat ik al wel weet is dat dit idee een heel andere kant op gaat dan de Revolutie-serie. Had ik al gezegd dat ik nog genoeg ideeën in de pijpleiding heb zitten? 😅

Trouwens, wist je al dat we ook dit jaar weer de december feestmaand hebben in de Zilverboekenclub? Iedere dag is er een winactie voor een van de boeken van Zilverbron en Zilverspoor. 31 dagen, 32 boeken! Neem dus snel een kijkje en doe ook mee!

Dit was het weer voor nu. Hopelijk vergeet ik niet opnieuw een bericht te plaatsen en komt mijn blog van december online vóór 1 januari, haha.