Ups en downs 

 

 

Afgelopen maand had een paar duidelijke ups en downs. Ik begon super vrolijk met het idee dat mijn boek op Castlefest uit zou komen. Eindelijk weer een beurs, eindelijk iedereen weer eens zien. Even een lang weekend weg. Of thuiskomen, want dat is hoe Castlefest voor mij en vele anderen voelt. Toen kwam het nieuws dat inmiddels iedereen wel gehoord heeft: nog even geen beurzen en festivals tot halverwege augustus. Die klap kwam harder aan dan ik verwacht had, misschien ook wel doordat Castlefest het enige ding was wat ik voor deze zomer gepland had staan. Ik houd me vast aan het idee dat er vanaf september dan – hopelijk – eindelijk weer mogelijkheden zijn. Gelukkig, en daar ben ik echt heel blij om, staat het niet doorgaan van de beurzen het verschijnen van mijn boek niet in de weg. Het komt er nog steeds aan, en nu zijn we toch echt wel héél dichtbij het moment dat ik mijn eigen boek vast kan houden. Aankomende maandag (2 augustus) krijg ik mijn boek terug van de drukker, dus ik ga vast naast de brievenbus zitten! Terwijl ik wacht ben ik ook vast bezig de goodies in te pakken. En vandaag is er een bestelling aan enveloppen binnengekomen zodat ik straks gelijk kan beginnen met boeken signeren, inpakken, en verzenden naar degenen die bij mij hebben voorbesteld. 

 

Zet ook alvast in je agenda: zondag 8 augustus vanaf 14:00 uur ben ik live op Facebook voor een Q&A in de Facebook-pagina Boeken van Nederlandse en Vlaamse Auteurs! En natuurlijk komt er ook nog een boekpresentatie aan voor mijn boek. De datum daarvoor moet ik jullie nog even schuldig blijven. Houd daarvoor mijn sociale media in de gaten, want daar ga ik het sowieso nog van de daken schreeuwen. 😉

Castlefest of niet, ik ben straks – begin augustus – wel even aan vakantie toe. Begin mei had ik een weekje vrij genomen om me vol op de redactie te storten. Dat was fijn, maar inmiddels ook al wel weer even geleden. Nu de redactie helemaal achter de rug is, had ik verwacht wat meer rust en ruimte in mijn hoofd te krijgen. De laatste paar weken voelt het echter niet zo. Wellicht heeft het te maken met de drukte op mijn werk. Ik merk dat ik eigenlijk de hele tijd moe ben en steeds minder concentratie heb. Mijn hoofd heeft dan ook gelijk de neiging in de “worst case scenario” stand te gaan, waarin een heel vervelend stemmetje in mijn achterhoofd zelfs een klei kritiekpuntje omzet in een “eigenlijk vind iedereen in jouw omgeving je super stom”. Ik weet dat het onzin is, maar heel vrolijk wordt ik er niet van. Wat rust nemen en wegduiken in een boek of game is dan net even wat ik nodig heb om weer op te laden en die stem de kop in te drukken. Dan kan ik daarna weer lekker doordenderen op werk, met het schrijven aan de volgende delen, meer achtergrondinformatie op mijn website zetten, en tekeningen maken van personages.

Aankomende vakantie ben ik er ook even een paar dagen tussenuit, lekker met vrienden naar een camping. In de dagen dat ik thuis ben, en in de tweede week dat ik vakantie heb (ergens eind augustus) wil ik werken aan die achtergrondinformatie eens op mijn site te zetten. En om aan boek 2 te gaan werken. Mijn blog van augustus wil ik besteden aan een terugblik op het proces van boek 1. Van idee tot het daadwerkelijk ontvangen van mijn boek (en misschien dat er tegen die tijd al een eerste reactie van lezers binnen is!). Nog een paar dagen wachten…

 

Ook de katsistent is blij dat het boek bijna uit is!