De eindstreep en daar voorbij

Inmiddels begin ik toch echt flink te stuiteren. Sinds vorige week zaterdag is de redactie van mijn boek afgerond. Dat betekent dat ik even een moment rust heb terwijl het verhaal bij de woordredactie ligt. Daarna is het tijd voor de zetproef, en over een paar weken heb ik mijn boek dan toch echt vast! De omslag is ook zo goed als klaar. Ik ben bezig met een laatste hand te leggen aan rug, achterkant en flaptekst. De goodies zijn klaar en ook allemaal onthult. Heb je dat bericht op mijn Instagram gemist? Dan heb ik de foto ook hier. Een ansichtkaartje, een ketting en natuurlijk een zwart roosje. Alles volledig zelf gemaakt en/of ontworpen. Ik ben er echt mega trots op!

En over Instagram gesproken… De sfeerborden staan er ook alle zes op. Betekent dit dat ik nu klaar ben met berichten daar te plaatsen? Zeker niet! Naast de sfeerborden staat er een tweede serie afbeeldingen op de planning. De eerste daarvan staat ook alweer online. Tijd om jullie nóg nieuwsgieriger te maken en hele kleine teasers te geven door middel van een paar quotes uit mijn boek. Geen zorgen, ik heb ze zo gekozen dat er geen spoilers in zitten!

Nu de redactie klaar is, merk ik dat ik een beetje in een gat gevallen ben. Sinds eind april heb ik veel tijd in mijn boek gestoken, dus wat moet ik doen nu dat klaar is? Ik verzin snel genoeg wel weer iets. Ga ik opnieuw beginnen met boek 2 om de wijzigingen die in boek 1 gedaan zijn verder te verwerken? Ga ik verder plotten aan deel 3 en 4? Of ga ik aan dat andere idee beginnen dat al een tijdje in mijn hoofd aan het rondspoken is? Of aan dat andere idee? Even voor de duidelijkheid: momenteel heb ik plannen voor een stuk of 17 boeken. Nee, niet allemaal binnen de Revolutie serie, maar wel allemaal ideeën die om aandacht komen schreeuwen.

Terwijl ik dit bericht zo aan het schrijven ben, bedenk ik me dat het volgende bericht eind juli op mijn site gaat verschijnen. En tegen die tijd is de kans groot dat mijn boek er al is! Want als alles meezit (en daar lijkt het wel op) dan is mijn boek uit met Castlefest! Ik kom er al meerdere jaren als bezoeker of vrijwilliger. En ieder jaar maakte ik een of meerdere stops bij de Zilver-tent om even gezellig een praatje te maken met de auteurs en te snuffelen tussen alle (nieuwe) boeken. Dit jaar sta ik aan de andere kant van die tafels. Ik heb al vaker gezegd dat dit een droom is die uitkomt. Hoe dichterbij die dag komt, hoe blijer ik word.

Een positieve ontwikkeling die verder niets met mijn boek te maken heeft: mijn contract op werk is verlengd met een jaar! Daar ben ik vanzelfsprekend ook erg blij mee. Het geeft weer iets meer zekerheid in wat voor de meesten toch een best rare tijd is. De volgende stap is een vast contract, dus dat is helemaal mooi!

Een ander ding waar ik blij mee ben: zondag 20 juni kon ik voor het eerst weer aan LARP doen wat niet online ging. Als vaste NPC mocht ik weer bezig met alchemistische drankjes maken en mijn bibliotheek onderhouden. En het is sowieso lekker om de hele dag buiten rond te kunnen rennen en een verhaal uit te spelen. Hopelijk kan dat in de tweede helft van dit jaar weer wat vaker gebeuren. Het vooruitzicht is in ieder geval zonnig!

Veel blijheid in dit blog dus. Wat gaat volgende maand aan goed nieuws brengen? Ik ben zeer benieuwd. Tot de volgende keer!

De katsistent zegt: zorg dat je te allen tijde met de schrijver mee kan lezen!