Het gaat hard

In mijn vorige blog zei ik al dat de redactie eigenlijk voor vroeg deze maand gepland stond, en dat ik het helemaal niet erg vond om iets eerder te beginnen. Toen had ik nog niet verwacht dat we nu al zo ver zouden zijn! De eerste ronde van de redactie is afgerond, de tweede ronde is volop bezig, en… De eerste paar hoofdstukken zijn zelfs al helemaal klaar! Of nou ja… klaar voor de volgende stap van de redactie dan. Die vrije week die ik deze maand had heb ik dus goed benut met lekker hard aan de redactie te werken. Er zijn een paar dingen veranderd ten opzichte van mijn eerste versie en er zijn ook weer scenes bijgekomen. Ik ben erg blij met de richting die mijn boek genomen heeft. Het begint inmiddels toch wel flink lastig te worden geen spoilers aan iedereen te geven. Gelukkig kan ik al een beetje previews geven met de sfeerborden die ik nu aan het delen ben! En als die klaar zijn heb ik nog een paar andere plannen om jullie allemaal lekker nieuwsgierig maken.

De realisatie dat ik over ongeveer twee maanden mijn boek vastheb begint inmiddels te komen. Mijn enthousiasme blijft onverminderd en ik stuiter regelmatig hier mijn appartement door wanneer er weer nieuwe hoofdstukken terug komen. Tussen de redactie door ben ik weer verder aan het tekenen. Deze keer ben ik bezig met portretten van Naria, Elias, Alan en Adelard, de vier personages vanuit wie het eerste deel van de Revolutie geschreven is. Als die klaar zijn en ik nog tijd over heb, wil ik misschien ook nog kijken naar portretten van andere personages. Tussendoor heb ik een tekening gemaakt van INA, de uurwerkpapegaai die ook een rol speelt in het boek.

En naast de portretten werk ik ook aan een extraatje die ik wil meegeven als het boek er straks is. Die komt als het goed is aankomende week weer bij me terug, dus dat betekent hopelijk weer een leuk plaatje om te delen! Ik gaf de vorige keer al aan dat ik op creatief gebied eigenlijk nooit stilzit, dus ik teken vrolijk verder tussen de redactie door.

Omdat ik de eerste redactieronde afgerond heb, mocht ik mezelf belonen met een van de boeken van mijn verlanglijst. De keuze was vrij snel gemaakt. Terra Fabula deel 5! Wat is dat toch een ontzettend leuke setting om in te ontsnappen. En wat is het leuk om te zien hoe de personages gegroeid zijn sinds het eerste deel. Ik ben nog niet super ver in het boek, maar ik kijk er erg naar uit om weer met de personages mee te gaan op hun avonturen in Terra Fabula. Tijd voor mij dus om in de vliegende koets te stappen en het weer gezien te houden voor deze keer.

Tot volgende maand!

De katsistent zegt: Vergeet niet om je tijdens lange schrijfdagen ook af en toe even uit te rekken!