Piraten, draken, en een dronken kat

 

Hé, het begint me eindelijk te lukken om iedere maand een blog bij te houden! Nu is het hopen dat ik het ook na dit kwartaal nog vol kan houden, haha. Deze maand voelde lang. Waar het precies aan ligt weet ik niet, maar hopelijk gaat volgende maand weer iets sneller. Ik dreig een beetje in een sleur te raken inmiddels, en daar heb ik geen zin in. De stresskip die mij vorige maand nog zwaar aan het irriteren was, houdt eindelijk haar snavel, dus dat is in ieder geval vooruitgang!

Schrijven heb ik deze maand niet heel veel gedaan. Hier en daar is wel ergens een opzet van een scene neergekrabbeld, maar of ik het in het verhaal ga houden of dat het toch ergens in het geschrapte-scenes-document beland is nog even kijken. Gelukkig ben ik nu in ieder geval op het punt in het vooruit plannen dat er geen nieuwe plotlijnen meer de kop opsteken. Voor nu. Want ik ken mezelf en weet hoe dit kan lopen als ik straks weer bezig ga met echt verder schrijven aan de latere boeken. Dit hoofd van mij staat nooit helemaal stil. Er ligt altijd wel een idee op de loer dat me het liefste bespringt op een moment dat ik wil slapen of andere dingen te doen heb die belangrijker zijn dan schrijven.

Het is maar goed dat ik hier alleen met de katsistent woon en dat de buren niet alles kunnen horen. Ik vraag me af wat ze zouden denken als ze mij tegen mijn afwas hoorden praten omdat er weer eens twee personages gezellig een gesprek met elkaar aanknopen? Dat verdient misschien een beetje opheldering: in sommige gevallen krijg ik dialogen het beste op papier als ik ze hardop uitspreek en/of een beetje uitspeel. De trekjes en emoties van een personage komen dan wat makkelijker los waardoor ik het beter op papier kan zetten. Het kan best zijn dat dit ook het theaterdier in mij is dat graag dingen wilt spelen. *zucht* Ik mis LARP (Live Action Role Playing) en in de huid van een personage kruipen voor een paar dagen.

Verder heb ik de nieuwe Netflix docu/dramaserie The Lost Pirate Kingdom in twee dagen uitgekeken. Ik heb er een paar interessante dingen van opgestoken die ik vast wel in mijn boeken kan verwerken. De bedoeling stond al om een personage ergens in de serie te baseren op bepaalde beruchte piraten, en nu heb ik alleen maar meer ideeën om deze personage(s) verder uit te diepen.

Hoewel het schrijven redelijk stil gelegen heeft, ben ik wel meer aan het tekenen geslagen. Ik ben begonnen met de Dungeons and Dragons personages van de groep waar ik sinds een paar weken mee speel. De portretten vielen in de smaak, dus ik denk dat mijn volgende stap wordt om de personages van de Revolutie maar eens een gezicht te geven!
LARP zit er dus even wat minder in momenteel, maar wat ben ik blij dat ik (eindelijk) na een aantal jaar weer Dungeons and Dragons speel. Zo kruip ik toch een paar uur per week in de rol van een personage en beleef (digitaal) allemaal bizarre avonturen. Zoals bewakers van een fort ervan overtuigen dat er een beer door de jungle loopt die zombies kan besturen. Leuk verhaal. Vraag me er gerust naar, want net als over mijn boek(en) kan ik ook heel enthousiast heel veel vertellen over alles wat mijn D&D-personages (en hun vrienden) uitgespookt hebben en nog van plan zijn.

De katsistent heeft deze maand even geen tips te melden, maar hier is wel een leuk filmpje! (Oké, Mimi is technisch gezien niet dronken, maar ze ruikt wel kattenkruid!)

Dat was het weer voor deze maand. Als het de komende paar weken meezit, heb ik volgende maand weer een bericht vol met interessante nieuwtjes.