Twintig dingen tegelijk

 

Deze kortste maand van het jaar voelde – in tegenstelling tot vorig jaar – erg langzaam. Soms begint de verveling er inmiddels in te sluipen. En hoewel ik genoeg dingen heb die ik zou kunnen doen, was de motivatie deze maand even ver te zoeken. In januari verslond ik zonder problemen vier boeken. Deze maand zit ik op ongeveer 1/3e deel van mijn eerste boek (Prooi, van Kim ten Tusscher). Ik had voor mezelf op de planning gezet om lekker te gaan knutselen voor mijn eerste boek, maar dat is helaas een beetje verbleven. Toch een soort van knutselen: ik ben dingen aan het tekenen die met het boek te maken hebben. Ja, ik weet het… daar ben ik al een hele tijd mee bezig. Ik ben gewoon een ontzettende perfectionist die niet snel tevreden is.

Terwijl de redactie van boek 1 langzaam dichterbij komt, kon ik op schrijfgebied weer iets moeilijker stil blijven zitten. De eerste 26.000 woorden van boek 3 zijn alweer op papier gezet. En als je op een zondag ochtend vroeg wakker wordt met twee scenes voor deel 4 in je hoofd, tja, dan moeten die natuurlijk ook gelijk even op papier gezet worden. Het is zo leuk om te zien hoe alle puzzelstukjes op hun plek vallen, en hoe er weer meer kleine conflicten ontstaan tussen personages. Gelukkig komen er geen grote wereldschokkende apocalyptische gebeurtenissen meer bij. Nee, alle grote elementen hebben (voor nu) hun plaats en conclusie gekregen in mijn hoofd, een outline, en nog 300 andere documenten die verspreid over mijn laptop zwerven (stuur hulp, alsjeblieft, voor ze een eigen leven gaan leiden en er nog 50 spinoffs moeten komen).

En omdat ik zo’n fan ben van aan twintig dingen tegelijk werken… ben ik ook maar begonnen met Black Sails kijken. Wat kan ik zeggen, piraten zijn cool. En ze hebben een redelijk belangrijke rol in mijn serie, dus mag ik dit bingewatchen onder de noemer “research”. Over piraten gesproken, hebben jullie al gezien dat er op 15 maart een Netflix drama/docu uitkomt over piraten? Ik kwam de trailer per toeval tegen, dus deze staat ook weer op mijn lijstje om te kijken. Deze nieuwe inspiratiebronnen betekenen natuurlijk ook weer dat ik boek 2 weer een stuk bij kan schrijven. De eerste versie ligt hier al wel even, maar nu ik nieuwe informatie heb, kunnen er weer details bij!

Op schrijfgebied was dit het wel weer. Op privégebied is het meest interessante nieuwtje om te delen dat ik een nieuwe koelkast gekocht heb. En man, wat ben ik daar blij mee. Volgens mij heb ik het al eerder gezegd, maar een van de tekenen dat je volwassen bent is toch echt wel wanneer je blij wordt van nieuwe koelkasten (of stofzuigers!). En het voordeel van een grotere koelkast is dat ik er lekker veel ruimte heb om schrijfprojecten op te bergen als ik met iets anders verder moet 😉

Dat was het weer voor deze keer. Fijne maand, en tot de volgende blog!

De katsistent zegt: "Voorkom RSI! Voorzie de schrijver van een persoonlijke polsverwarming. (Dat ze dan niet kunnen werken is bijzaak)