Back in action!

Een nieuw jaar, een nieuwe start. Na ergens in het laatste kwartaal van 2020 stilgevallen te zijn, wordt het tijd dat ik weer dingen op gang ga brengen. Hoewel er de laatste weken geen blogbericht of nieuwsbrief verschenen is, heb ik niet volledig stilgezeten. Over het schrijven viel weinig te vertellen: boek 1 wacht op redactie, boek 2 heeft een eerste versie liggen, en inmiddels heb ik een grove outline van ongeveer de helft van boek 3 liggen (plus nog wat losse scenes voor boek 4 die me niet met rust wilden laten). En ik ben lekker vooruit aan het plannen voor dingen die ik na deze serie wil gaan schrijven (of tussendoor, als ik even niets te doen heb).

Mijn rijbewijs halen is helaas niet gelukt, en het is even afwachten wanneer dit wel doorgaat. De herkansing stond gepland voor 8 februari, maar ja... Dat gaat nu helaas nog even niet door. Het nadeel: weet ik straks nog wel hoe ik auto moet rijden na een paar maanden? (Vast wel!). Het voordeel: meer tijd om te sparen en een leuke tweedehands auto uit te zoeken als ik straks dat felbegeerde roze pasje in mijn bezit heb!

De laatste tijd kwam er qua schrijven dus weinig uit. Toch wilde ik wel bezig blijven met mijn boek en de wereld waarin het speelt, dus ben ik andere uitlaatkleppen gaan zoeken. De wereldbouw is weer een laag verder uitgediept. Er zijn lijstjes gemaakt van dingen die voor de serie belangrijk gaan zijn. Naast dat ik nu al plannen voor boek 4 aan het smeden ben, borrelt er ook al iets wat ik ofwel tussen de boeken door, of na boek 4 wil gaan schrijven. En tekenen. Natuurlijk ben ik ook blijven tekenen. Een nieuwe versie van de landkaart, een stadskaart, portretten van een paar personages. Alles om me in de flow te houden en mijn eigen enthousiasme-niveau nog wat verder omhoog drijven. Misschien ben ik stiekem ook al bezig met creatieve boek-gerelateerde dingen waar ik een hint voor gepost heb op mijn Instagram.

Verder ben ik ook gewoon lekker aan het lezen. Het lijstje met boeken die ik dit jaar wil gaan lezen is lang genoeg, en ik weet nu al dat er weer een hele lading boeken bij gaat komen. Normaal ben ik blij als ik 1 boek, misschien net anderhalf in een jaar gelezen krijg. Dit jaar ben ik gelijk goed begonnen en heb drie boeken uitgelezen. Nou, oké.. twee en half. Met Jager was ik eind 2020 begonnen. Nu Prooi nog, en dan kan ik verder met de Vertellingen van de Ondergang. En al die andere boeken op mijn lijstje. Ergens verwacht ik wel dat mijn lees-tijd ergens in de komende weken wat minder gaat worden. Voornaamste reden: de redactie van mijn eigen boek! Die staat op de planning voor deze zomer (juni, als het goed is). Ik kijk ontzettend uit naar dit moment. Ik heb het vast al wel vaker gezegd, maar voor mij is dit echt een droom die uitkomt. Al sinds ik een jaar of twaalf ben, zei ik tegen mezelf: "Ooit ga ik een boek schrijven die uitgegeven wordt!". We zijn een jaar of veertien verder, dus kleine Larissa mag trots zijn dat ze zich altijd aan die droom heeft weten vast te houden.

Doordat ik daar dit jaar echt helemaal naartoe aan het werken ben, ben ik dit jaar toch echt van plan om iedere maand een bericht te gaan plaatsen. In de laatste weken naar de verschijning toe misschien zelfs wat vaker, maar dat is allemaal nog even afwachten. Voor nu ben ik weer “back in action”!

De katsistent zegt: “Als het leven je nieuw speelgoed geeft, grijp het met al je poten vast!”