Uitwaaien en verder gaan

Het is alweer een tijdje stil op mijn inmiddels niet meer zo regelmatige blog, maar nu vond ik het toch echt wel weer eens tijd om een nieuwe update over mij en mijn schrijven te geven, dus hier gaan we dan!

De zomerperiode wisselt voor mij tussen heel druk bezig zijn op mijn werk, en eens in de zoveel tijd een weekje vrij. Tot nu toe heb ik met mijn vakantie niet heel veel geluk gehad. Net als ik even vrij ben, is het weer regenachtig en waait het veel. Aan het strand was dat best lekker. Even goed uitwaaien, en in de tussentijd inspiratie opdoen voor de Revolutie-boeken. Die inspiratie kwam niet veel verder dan een omgeving beschrijven in een ander land, wat misschien ergens in boek 3 of 4 een keer langs gaat komen. Maar goed, het is iets!

Verder ben ik vooral bezig met plot schrijven voor een LARP evenement waar ik sinds een paar maanden in het team zit dat verantwoordelijk is voor de organisatie. Het is even compleet iets anders dan een boek of kort verhaal schrijven, maar wel ontzettend leuk. Je kunt namelijk wel meerdere scenario’s schrijven, maar of de spelers ook gaan doen wat jij hoopt dat ze doen? (Het antwoord is waarschijnlijk “nee”. Spelers vinden altijd wel een manier om net die ene optie te kiezen die je niet uitgeschreven hebt). Ik heb er veel lol mee, en hopelijk kunnen we binnenkort online een evenement draaien.

Hoewel ik momenteel het schrijven aan mijn boeken op een lager pitje heb gezet, betekent dat niet dat ik niet regelmatig aan het nadenken ben over wat er nog kan gebeuren, of alvast maanden ver vooruit fantaseer en inmiddels een stuk of wat goodies bedacht heb waarvan meer dan de helft nooit het daglicht zal zien. Muntjes, kettingen, buttons, stickers… ik kan wel eindeloos fantaseren over wat ik allemaal nog om mijn boek heen zou willen creëren. Iets wat een stukje makkelijker en haalbaarder is, is het maken van portretten voor de belangrijke personages. Via via kwam ik een leuke site tegen waar een AI portretten kan maken. Dit kan in een cartoon-stijl zijn, of een stuk realistischer. Het is hilarisch om gewoon even flink te spelen en de verschillende sliders voluit de ene of andere kant op te zetten. Is het portret dan bruikbaar als karakter voor mijn boek? Nee. Is het grappig om te doen? Zeker. Wanneer je er serieuzer mee bezig gaat, kunnen er best goede dingen uit komen. Hier ga ik dus ook zeker nog verder mee experimenteren, en wellicht kan ik dan in de loop van het volgende jaar de portretten van meerdere personages onthullen in de aanloop naar de verschijningsdatum van Revolutie – Boek 1: Inwijding. Hieronder zie je een paar resultaten die ik de afgelopen tijd tevoorschijn getoverd heb.

Deze is best wel tof! Niet echt bruikbaar voor mijn boeken, maar wel een vet resultaat!

Met deze ben ik echt heel blij! Tot nu toe komt dit ook het dichtste in de buurt bij hoe ik mijn hoofdpersoon voor me zie. Misschien dat ik deze als referentie kan gebruiken?

En dit is dus een voorbeeld van wat er gebeurt als je de sliders helemaal willekeurig op extremen zet. Bruikbaar? Nee. Grappig? Ja, ik vind van wel.

Overige zaken waar ik mee bezig ben:

  • Solliciteren op een nieuwe baan. Ik doe mijn oude baan nog met plezier, maar ben inmiddels toch wel toe aan iets nieuws. Tot op heden zit ik nog in de race!
  • Hard mijn best doen om geen auto’s in de prak te rijden. Na drie maanden geen rijles gehad te hebben, ben ik een paar weken terug weer begonnen. Het gaat behoorlijk goed, en ik hoop om voor het einde van dit jaar mijn rijbewijs gehaald te hebben. Of in ieder geval mijn eerste rijexamen te doen.
  • Te veel creatieve dingen opstarten in Photoshop. Ik wil te veel dingen tegelijk doen, verlies dan mijn interesse, en voel me heel zielig omdat ik niets af krijg. 😢 (Ik maak natuurlijk maar een grapje over me zielig voelen. Het te veel dingen tegelijk starten is echter wel een dingetje…)
  • Zeggen dat ik boeken ga lezen, en het vervolgens niet doen. (Maar in mijn volgende vakantie ga ik echt weer tijd maken om te lezen in een van de vele Zilverboeken die in de kast om mijn aandacht roepen.)

En dat was het dan weer voor dit bericht. Ik hoop nu toch wel echt weer mijn blog een tweewekelijks (of maandelijks) iets te maken. In ieder geval is het niet mijn bedoeling dat het weer twee maanden duurt voordat er een nieuw bericht verschijnt over waar ik zoal mee bezig ben op creatief gebied. Zoals iedere keer zeg ik dan nu weer: Tot de volgende!