Zilverfest, en meer!

Wauw, en toen was er ineens een maand verstreken zonder dat ik een nieuw blogbericht geschreven heb. Misschien moest ik het maar opgeven om het een wekelijks blog te maken, en het te verschuiven naar tweewekelijks of maandelijks zoals ik meerdere anderen dat ook zie doen. Maar bijna een maand later betekent wel weer dat er weer meer te vertellen is, dus daar gaan we dan!

 

Inmiddels ben ik twee weken uit het gips, maar mijn pols is nog pijnlijk. Niet heel vreemd, want de dokters zeiden al wel dat ik rekening moest houden met 2-6 weken voordat mijn pols weer helemaal de oude is. Gelukkig kan ik mijn pols wel weer (bijna) volledig gebruiken, dus ik typ weer lekker een eind weg. Ook zit ik weer met mijn tekentablet achter mijn laptop in een poging de personages uit mijn boeken te tekenen. Dat lukt wel een beetje, maar ik ben er nog niet helemaal tevreden mee. Naast boekpersonages ben ik ook bezig met een LARP-personage tekenen (zie de afbeelding hiernaast voor een sneakpeak), en wat D&D karakters. Hoe meer ik oefen, hoe beter ik tenslotte zou moeten worden.

Verder besloot ik een paar dagen leeg te houden om weer echt even te lezen. Dat heeft ertoe geleid dat ik binnen een maand tijd de hele Lilith-trilogie van Kim ten Tusscher gelezen heb, en ik nu natuurlijk de andere boeken ook moet hebben. Tijdens Zilverfest afgelopen weekend, heb ik dan ook gelijk het Jager en Prooi tweeluik gehaald, en het Drakenijs tweeluik van Cocky van Dijk. Volgende boeken op mijn leesplanning: Terra Fabula 3 en 4. Naast lezen en schrijven neem ik mezelf weer iedere keer voor verder te gaan met mijn cursus webdesign, maar daar komt het dan steeds weer niet van… Gelukkig heb ik redelijk binnenkort een week vakantie, dus dan kan ik aan die dingen ook weer tijd besteden.

Zoals ik een maand terug ook al aangaf, kan ik met mijn eigen schrijven natuurlijk ook nog steeds niet stilzitten. Ik kijk alvast waar ik het plot van boek 2 glad kan strijken (want een personage is momenteel irritant wispelturig), en heb ik alweer een stuk of tien nieuwe details bedacht om toe te voegen aan de eerste twee delen. En dan ben ik ook nog eens een lijstje aan het bijhouden met alle details die moeten verwijzen naar dingen die later in de serie moeten gebeuren... en alvast het eerste stukje van boek 3 schrijven, en en en... Zoals je ziet, is het moeilijk om een stapje terug te zetten en op andere dingen te focussen wanneer je hoofd overuren draait met meer en meer ideeën.

Ook al duurt het nog iets meer dan een jaar voordat het eerste deel verschijnt, ik ben nu al bezig met nadenken over allerlei mogelijke goodies die ik mee zou willen geven wanneer iemand mijn boek komt kopen. Het is erg leuk om mijn fantasie even volledig de vrije loop te laten en dingen te bedenken die totaal niet realistisch zijn, maar die wel heel vet zouden zijn. Filmstijl boektrailers op locaties? Yes please! Maar waar ga ik een luchtschip, Victoriaanse stad, en mega hoge stenen toren vinden? 🤔

 

Ik noemde Zilverfest hierboven al even. Nu alle festivals even niet door mogen gaan, hebben ZIlverbron en Zilverspoor hun eigen online alternatief georganiseerd. Twee dagen, een zes uur durende livestream per dag. Allemaal panels, workshops, herinneringen ophalen aan beurzen, voorlezen, en boekpresentaties. Zo ben ik mijn weekend wel doorgekomen. Het was super leuk om iedereen op deze manier even te kunnen zien en horen. Zelf zat ik ook in een van de panels, namelijk die over "Schrijven en RPG's". Gezellig met andere auteurs kletsen over hoe games ons kunnen helpen, beïnvloeden, en wat nu eigenlijk de verschillen tussen schrijven voor een game en een boek is. Mijn eerste ervaring met vanuit de uitgeverij voor ene publiek praten! Toegegeven, ik zat gewoon lekker hier achter mijn laptop, maar dat maakte het niet minder spannend. Heb je Zilverfest nu gemist, of wil je iets terugkijken? Beide Livestreams zijn op het YouTube kanaal verschenen. De links kun je ongetwijfeld terugvinden in de Zilverboekenclub, en anders staat de link naar het kanaal bovenaan mijn site.

 

En dan de laatste update voor deze keer: naar aanleiding van het panel heb ik ook mijn Facebookpagina gepubliceerd. Dat stond al op de planning voor volgende maand, maar ik vond het mooi op mijn verschijning in het panel aansluiten om het een paar weken naar voren te halen. Veel meer heb ik momenteel niet te vertellen, maar nu is iedereen weer op de hoogte van wat ik de afgelopen weken zoal gedaan heb. Oh, en mocht iemand nog nieuwsgierig zijn naar mijn persoonlijke katsistent… Mimi is nog even knuffelig als altijd. Ik had ergens verwacht dat ze tijdens het panel nog langs zou komen, maar ze heeft de hele tijd liggen dutten op een dekentje op mijn bank.

Goed, dat was het dus weer voor deze keer. Tot de volgende!