Afleiding

Ik ben er even een weekje uit geweest met het bijhouden van mijn blog, en iets zegt mij dat dit de komende tijd nog wel vaker zal gebeuren. Er valt momenteel ook niet zo veel te vertellen. De dagen lopen een beetje in elkaar over en ik wacht zo geduldig mogelijk af tot het moment dat ik weer naar buiten kan en vrienden en familie op kan zoeken. Afgelopen tijd stonden eigenlijk Elfia en nog een LARP evenement op de planning. Die mis ik toch wel hoor! Lekker buiten zijn, onder de mensen komen en sociaal doen. Natuurlijk begrijp ik dat het voor het beste is, en als we ons gewoon allemaal netjes aan de maatregelen houden, is het hopelijk ook eerder weer voorbij.

Maar ja, dat doe je nu met al die vrije tijd zonder afleidingen? Ik had gedacht dat ik de afgelopen weken de hele dag met een boek onder een dekentje zou zitten, of op de bank geplakt al die series die ik op Netflix wil gaan kijken langs zou gaan… maar nee. Hoewel ik inmiddels wel Vergane Glorie van mede-zilverauteur Johan Lubbers uitgelezen heb, ligt mijn volgende boek van de stapel nog onaangeraakt naast mijn bed. Ik verwacht er nu wel echt (ergens deze maand) mee te gaan beginnen. Mijn voornaamste focus ligt alleen even op schrijven.

Ik had een hele mooie outline voor boek 2. Het is nog steeds een mooie outline, maar afgelopen week merkte ik toch ineens dat het plot dat geschreven moet worden niet binnen de geplande hoofdstukken past. Nee, ergens moest een hoofdstuk bij komen, dus dat werd puzzelen en schuiven tot ik een mooie plek gevonden had voor dat extra hoofdstuk. Inmiddels ben ik dan ook druk bezig om dat extra hoofdstuk te schrijven, zodat ik ook deze plotlijn mooi af kan sluiten en alle eindjes aan elkaar kan knopen. Nog anderhalf hoofdstuk (want dat laatste hoofdstuk is al voor de helft gedaan) en dan kan ik deze eerste kladversie van boek 2 “af” noemen.

Als ik niet aan het schrijven ben of afgeleid wordt door een kat die knuffels nodig heeft, ben ik weer lekker aan het spelen in Photoshop. Ik wil namelijk wel een paar mooie landkaarten toe kunnen voegen aan boek 1. En laten we het even niet hebben over de spontane inspiratie om voor alle landen in het continent een banier te ontwerpen en stukjes te schrijven over hoe de cultuur in elkaar steekt.

Zeven culturen, visies op magie, onderlinge politieke conflicten, kleine trekjes… begin ik door te slaan in mijn wereldbouw? Misschien wel, misschien is het gewoon een hele goede onderbouwing voor mijn serie. Ik kan je straks in ieder geval genoeg vertellen over de favoriete koud-weer-drankjes van zeven verschillende landen, want waarom ook niet?

Verder worden er allemaal (snode) plannetjes gesmeed voor zowel de latere boeken in mijn serie, als zaken buiten het schrijven om. Allemaal dingen die ik nu nog (lange tijd) geheim ga moeten houden. Ik kan je vertellen: dat is MOEILIJK. Niet omdat ik zo slecht ben in geheimen bewaren, maar omdat ik zo enthousiast ben dat ik het liefste alles wil delen met de mensen om me heen. Voor nu ga ik echter toch mijn mond zo veel mogelijk dicht houden, behalve tegenover de mensen die meer moeten weten.