Stille dagen

 

Week één van het hele social distancing is geweest. Hoe is het jullie vergaan? Voor mij viel het toch best wel tegen. Hoewel ik graag op mezelf ben, mis ik het wel om gewoon met anderen te kunnen afspreken en kletsen. Ja, er is internet en een telefoon, maar dat is toch anders. Ik mis tijdens het werken de aanspraak van mijn collega’s, en tijdens je pauze echt even goed weg te kunnen lopen om mijn hoofd weer wat leger te maken. De schappen in de supermarkt zijn gelukkig niet meer zo leeg als de afgelopen dagen, dus ik kan weer op een normale manier boodschappen doen als het nodig is. Dat scheelt toch wel wat stress.

Mijn "collega" komt kijken waar ik mee bezig ben.

Maar goed, door naar leukere en positieve zaken. De afgelopen week heb ik de laatste plotlijn waar ik voor boek 2 nog aan moest werken eens goed opnieuw uitgeplozen, en van een rommelig “alles door elkaar” heb ik een mooie bullet-point lijst gemaakt waarin de dingen die moeten gebeuren op goede volgorde staan. Super mooi, want dat betekent dat het wanneer het even meezit het me gaat lukken om zeer binnenkort de eerste versie af te schrijven.

Links: het plot volledig door elkaar. Rechts: het plot netjes met bullet-points geordend

Om een van de volgende scenes te kunnen schrijven, ben ik even een stuk de geschiedenis ingedoken op zoek naar bijgeloof uit het oude Rome. Ik kan je vertellen dat daar nogal, uhm, interessante dingen tussen zitten. Iets met heilige kippen, vreemde amuletten, en het gooien van stenen…

Ander leuk nieuws: schijnbaar is Brief voor de Koning verfilmd tot een fantasy serie op Netflix! Nu kan ik me niet herinneren het boek vroeger gelezen te hebben, en misschien is dat maar goed ook. Ze hebben namelijk ontzettend veel nieuwe dingen toegevoegd om het verhaal aantrekkelijker te maken nu we allemaal gewend zijn aan series als The Witcher (ben ik nog aan het kijken), Game of Thrones (van begin tot eind gekeken), en andere series van dat kaliber. Ik ben in ieder geval nieuwsgierig en de serie staat dan ook zeker op mijn lijstje.

En wat ben ik nu eigenlijk de komende tijd van plan? Vooral maar me aan de richtlijnen houden, en alleen naar buiten te gaan om een boodschap te doen of even een frisse neus te halen. Verder hoop ik de laatste stukken van mijn draft van boek 2 vast af te schrijven. Ik heb net een hoofdstuk af, dus de eindstreep is inmiddels in zicht. Ook heb ik nog een hele mooie grote stapel boeken die ik zou kunnen lezen. Op Pinterest ben ik druk bezig met zo veel mogelijk referenties voor de personages van boek 1 te verzamelen. Ten eerste omdat ik het gewoon leuk vind, en ten tweede omdat ik er misschien nog plannen mee heb. Maar dat moet ik allemaal nog even aankijken. Rest mij voor nu nog om te zetten: stay safe! En tot de volgende keer.

Mijn leesstapel is de komende tijd in ieder geval nog genoeg 🙂