Nieuwe ronde, meer aanpassingen

Het is zover. Weer een ronde aanpassingen aan boek 1 is klaar. Ik had er nu een aantal weken niet meer naar gekeken, dus dan zie je toch ineens weer fouten die je eerder gemist hebt. Zinnen waar woorden in ontbreken of waar juist een woord te veel in staat. Of zinnen die eerst twee waren en iets te onvoorzichtig tegen elkaar geplakt werden, waardoor ze grammaticaal van geen kant kloppen. (“Hij hoorde een geluid uit de hoek te horen komen”) Dan zijn er nog de “fillers”. Alinea’s die qua inhoud eigenlijk niets van waarde toevoegen. Eruit met die hele hap! Waar in het eerste stukje van deze aanpassingsronde er juist woorden bijgekomen waren, begon er nu toch steeds een klein beetje af te gaan. Van 132.200 woorden in de oorspronkelijke versie, naar 131.538 woorden in de huidige. Toch bijna 700 woorden minder, maar op het grote geheel natuurlijk bijna niets. Het enige waar ik nu dan toch een beetje van baal is dat het er geen 131.540 (of 131.335) geworden zijn. Ik houd van cijfertjes die eindigen op een 0 of een 5. Geen idee waarom, eigenlijk. Een van mijn eigenaardigheden?

Nu is dit natuurlijk nog maar een van de aanpassingsrondes die ik zelf gedaan heb, en is het geheel nog lang niet klaar. Ik weet wel zeker dat er nog meer woorden af zullen gaan tegen de tijd dat de professionele redactie begint, maar alle stukjes die ik nu zelf vast doe zijn mooi meegenomen.

Nu dat deze aanpassingsronde klaar is, kan ik me voor het grootste deel van de maand ook weer gaan focussen op de eerste versie van boek 2. Ik moet nog maar 3 hoofdstukken, dus dat schiet hard op. Verder ben ik tussen het werken en schrijven door ook lekker creatief bezig met Photoshop, pen en papier. Kleine teaser voor wat ik aan het doen ben? Nou, vooruit dan:

Zelf lettertypes tekenen omdat de voorbeelden van het internet net niet is wat je zoekt. Ik vind het leuk!

Zoals je misschien merkt, is mijn blog deze week iets korter dan de vorige keer. Reden is dat ik wel een blog wil schrijven, maar me deze keer net even iets minder tijd gun. Die aanpassingsronde moet gewoon af, ik moet nog koken voor een week, en aankomende donderdag heb ik mijn autotheorie examen. Genoeg te doen dus nog, maar hopelijk kan ik het volgende week goedmaken met positief nieuws. TIP: Deze of volgende week gaat ook mijn tweede nieuwsbrief de digi-deur uit. Mocht je nog niet ingeschreven zijn, maar wel interesse hebben, wees er dan nog snel bij! Je kunt je aanmelden via de contactpagina.

Goed, verder aan de autotheoriestudie nu maar weer… Of kruip ik toch met een kop thee in een hoekje om verder te lezen aan “Vergane Glorie”? Hoe dan ook, ik zeg weer doei voor deze week!