Goede (verkeerde) keuzes

Weer een week die snel voorbij gegaan is. Na het grootste deel van de vorige week bij familie geweest te zijn, is het dan toch weer even wennen om aan het werk te gaan, rijles te volgen, en te oefenen voor je autotheorie (Tip: doe dit niet als je moe bent. In plaats van dat ik de laatste paar proefexamens BETER gemaakt heb, werden ze steeds een stukje slechter). Ik heb mijn draai nog niet helemaal weer gevonden. De balans tussen veel knuffelen met Mimi, weer werken, oefenen, en me afvragen of ik (nou ja, mijn karakter Elizabeth) het aankomende LARP evenement wel zou overleven, is ver te zoeken. Oh ja, en laten we niet vergeten dat ik ook nog even een sollicitatie had en besloot dat ik prima kort daarvoor nog even een rijles kon inplannen... om gelijk daarna nog even een goede knuffelsessie met Mimi te doen voordat ik richting Delft vertrok voor Academie de Toverkunsten 3 (dat LARP evenement waar ik het eerder over had).

Mimi was erg blij om me weer thuis te zien. Ik mag nog altijd niet bewegen zonder dat de dame luidkeels protesteert.

Elizabeth Roseboom in haar "natuurlijke habitat" - Het Droomkunde-lokaal tijdens de toelatingstest voor afdeling Tarisai. Nee, ze slaapt hier niet, maar is wel nogal moe. Lang verhaal... Meer weten over AdT? Kijk hier: https://www.projectmlarp.nl/
Of stuur me een berichtje. Ik klets hier graag over!

 Ja maar, Larissa, wat is LARP nu eigenlijk? De meeste mensen die mij op dit moment kennen, doen dat via deze fantastische hobby. Live Action Role Playing. Het maken van een karakter en deze uitspelen in een vooraf besloten setting. Denk je maar in dat je een personage bent in een verhaal, maar vooraf het verhaal niet (of maar tot op zekere hoogte) kent. Hoewel de grote lijnen vooraf geschreven zijn, is er veel ruimte voor eigen invulling. Uiteindelijk maak je met alle spelers (en natuurlijk ook de NPCs) samen het verhaal. LARP en schrijven staan voor mij dicht bij elkaar. Kijk, bij mijn boeken kan ik uiteraard bepalen welke kant alles op moet gaan waar ik dit bij een LARP nog maar moet afwachten. Maar wel kun je hier ontzettend veel creativiteit in kwijt in het maken van je personages. Of als je geen twee linkerhanden hebt, maak je de meest geweldige kostuums. - Houd mij maar uit de buurt van de naaimachines. Geduld voor een boek schrijven? No problemo. Geduld om zelfs de meest simpele mantel in elkaar te naaien? Nee bedankt! -

Het leuke van LARP is dat jij zelf je personage bent, en dus ook rechtstreeks de consequenties van alle goede (en minder goede) keuzes ervaart. Het is hier juist zo leuk om soms, al dan niet expres, de verkeerde keuzes te maken. Karaktertrekjes die je op voorhand bedacht hebt, of gaandeweg ontdekt, helpen mij gigantisch op weg om bij een volgend personage die ik wil spelen of schrijven nog verder uit te diepen. Het maakt je personages realistischer, grappiger, irritanter, hatelijker... ligt er maar net aan wat je wilt bereiken. Hoe dan ook, ik vind LARP gewoon ontzettend leuk om te doen die "paar" (een stuk of 6-7 per jaar als ik overal heen ga waar ik heen wil) weekenden per jaar. Ik haal er inspiratie uit voor nieuwe personages, en kan gelijk die overvloed aan karakters die ik niet in mijn boeken kwijt kan toch nog ergens de wereld in gooien.

Dus ja, dat was mijn afgelopen week dan weer. Elizabeth leeft nog; haar -ehm- minder verstandige keuzes, zullen op den duur een staartje krijgen, maar voor nu mag ze zich afgestudeerd Ritualist noemen. Ze kan haar toekomstplannen nog een tijdje uitvoeren. Mijn rijlessen gaan stukje bij beetje iets beter. Een nieuwe baan gaat nog even op zich laten wachten (gelukkig zit ik goed waar ik nu zit). En Mimi... die is blij dat ik voorlopig even niet op de planning heb staan om weer een weekend weg te gaan. Ik probeer dit blogbericht ook te schrijven onder haar toeziend oog, en een harige staart net niet in mijn neus. Dit was het weer voor deze week, tot later!