Het begin van iets goeds

Soms is het einde van het een het begin van iets anders. Soms loopt het een beetje (of heel erg) door elkaar. Momenteel zit ik in een emotioneel heftige en hectische fase, maar tegelijk sta ik aan het begin van een avontuur om een van mijn grootste (jeugd)dromen uit te laten komen. Het is nog wel even een tijdje vooruit, maar in juni 2021 komt mijn allereerste boek uit bij Uitgeverij Zilverbron. Het voelt nog steeds een beetje vreemd om te zeggen, dat ik mezelf dan toch echt gepubliceerd auteur mag noemen. Daar mag de twaalfjarige pre-puber Larissa toch wel trots op zijn. Die Larissa die verhalen schreef over monsters die zich vermomden als chagrijnige leerkrachten, parallelle werelden, magische krachten en hoe de Magie van Vriendschap uiteindelijk alles zal overwinnen. Een heerlijk cliché vol self-inserts en complete verhaallijnen rechtstreeks gekopieerd uit TV-series. Ach, we moeten allemaal ergens beginnen toch? Het is in ieder geval leuk om op de reis terug te kijken die ik vanaf dat moment tot nu gemaakt heb, en te zien hoe ontzettend ver ik gegroeid ben sinds ik mijn eerste verhaaltjes met pen en potlood op samengevouwen A4'tjes kladderde en het een "boek" noemde.

Dat toffe avontuur begint natuurlijk al op het moment dat je het contract in ontvangst neemt en mag tekenen. Dat was voor mij op Elfia Arcen van 2019. Op 15 februari werd dat avontuur nog weer even een stapje echter. Waarom? Omdat dat de Zilverdag was. Deze toffe, gezellige, leerzame dag vol humor, inspiratie en goede gesprekken is er een vol met workshops voor en door andere auteurs van Uitgeverij Zilverbron en Zilverspoor. Workshops die gaan over van alles wat je in het schrijfproces tegenkomt en waar je zoal tegenaan kunt lopen. Plotten, personages, world-building, hoe je een boek moet promoten (zie hier het resultaat: de geboorte van mijn blog op de website!)... allemaal van dit soort onderwerpen komen aan de orde. Het is een goed moment om elkaar (weer) te zien, nieuwe mensen te ontmoeten, met elkaar te sparren, ideeën uit te wisselen maar natuurlijk ook om het heel gezellig te hebben en met elkaar te lachen. Ik kijk met veel plezier op deze dag terug, ben weer een hele ervaring rijker, en heb hierdoor vooral NOG meer zin gekregen in het verdere schrijfproces. Ik ben niet bang voor al dat rood dat mijn manuscript straks zal kleuren. Nee, ik ben juist gemotiveerd het allemaal aan te pakken en dan in 2021 een ontzettend gaaf boek aan de wereld te mogen presenteren.

Tot die tijd... houd vooral mijn site/social media/blog in de gaten. Wie weet kan ik in de aanloop soms al eens een tipje van de sluier oplichten. Natuurlijk zal ik jullie ook op de hoogte houden van het proces rondom het schrijven van boek 2, en het plotten van boek 3 en 4 waar ik stiekem ook al druk mee bezig ben.

Een blije ik, met een stapel nieuwe boeken en contracten in de tas